25 July 2019

Chicken fillet with asparagus


Chinese method of stir fry makes simple food tastes so good.  It's not so simple but once you learn it worths for a life.  First to marinate chicken filet slices in sake, salt, egg white and potato starch for about 1/2h.

Prepare chicken stock, sake, salt to use immediately.  Cut asparagus in sizes and boil them in Chicken stock, then set aside.  Using the same wok, heat the oil to lightly deep fry chicken and set on the side.  In the end, in a clean wok, toss asparagus, chicken and lettuce and toss well with sake, chicken stock, salt and pepper.

「ササミとアスパラガスの中華炒め」中華の料理法というのは本当に素晴らしく、ササミとアスパラガスなんて普通に炒めたら大して美味しくないが、きちんと料理することでそれなりの一品になる。

先ず、ササミをそぎ切りして酒、塩、卵の白身、片栗粉に30分ほど漬ける。中華鍋を用意し、酒、塩、中華スープの調味料をそろえて置く。アスパラガスは乱切りにして中華スープで湯通しをして取り置く。同じ鍋に油を熱してササミを低温で油通しする。最後に鍋にアスパラ、ササミ、レタスを入れ中華スープ、酒で全体をまとめる。味付けは塩、胡椒。

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