08 July 2019

Pork with bamboo stir fry


Recently, I cook this style of stir fry more than before.  Chinese dish is totally different when it's made in an authentic method in the Chinese wok.

First to marinate slices of lean pork in minced ginger, garlic, Chinese wine, salt, sugar, egg white, corn starch for 30 minutes.  Then I cook vegetable in the soup until it becomes slightly tender and keep them aside.

After that, I deep fry the pork in oil at low temperature, then keep them aside.  Finally, in a small amount of oil, I put minced garlic and ginger put back the vegetables and the meat and fry them in the high heat to coat Chinese stock, Chinese wine, salt and water-soaked corn starch.

「竹の子と豚の中華炒め」最近こんな感じの中華炒めをよく作るようになった。中華は最後に合わせるので見た目は地味だが、材料個別に丁寧に料理すると美味しさが違う。今回の材料は扇型に切り揃えている。肉は豚のロース塊肉で脂がない部位。そぎ切りして、酒、塩、砂糖、酒、卵の白身、片栗粉に30分程度漬ける。

以降は全て中華鍋で一気に行う。竹の子は茹で竹の子の匂いと酢を抜くために塩茹でし、取り置く。コジェットは中華スープで適度の硬さに茹でて取り置く。次に油を入れて豚肉を油通し、肉を取り置く。

最後に生姜とにんにくみじん切りを少量の油で炒めて肉、コジェット、竹の子を戻し、中華スープ、紹興酒、塩で炒めて水溶き片栗粉でまとめる。

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