09 July 2019

Tandoori chicken



I marinated chicken wings and drums in curry powders I have.  Though I didn't buy the specific spice for authentic tandoori chicken, it became something similar.  The marinade is made with, minced ginger, garlic, few types of Indian spices, curry powder, yoghurt, salt.

「タンドリーチキン」持っている材料で作ったタンドリーチキン。インドのスパイスは10種類くらいそろえているが、タンドリー用の赤い色素(恐らくカイエンペッパー)がなかったので、色は黄色っぽくなった。

マリネはにんにく、生姜、インドスパイス、ヨーグルト、塩。本当のタンドリーチキンというのはタンドリーという釜で焼くからこその名前なのだが、家なので高温のオーブンで焼いた。焦げ防止の為に一緒に入れたキャベツが意外にもとてもよく合い、美味しく出来た。

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