This is a typical Malay style chicken curry. I love this because it's easy to make and super good. I use freshly made curry paste that sold in the supermarket fridge section. Because I'm not familiar with Malay food, I've realized that it's really the best to buy already made curry paste for this dish rather than to make from a scratch.
「マレーチキンカレー」マレー料理はほとんどの料理がカレーっぽいものでこれはとても一般的なマレーカレー。タイカレーやインドカレーは材料から自分でそろえて作った方が美味しいのだが、マレーカレーはスーパーに冷蔵の新鮮なペーストが売ってあるのでそれを使うのが自分で作るより楽で断然に美味しいと思った。
100gくらいある生ペーストを水でとき、チキンを入れて柔らかくなるまで煮込む。水分が少なくなったらココナッツミルクを入れて更に少し煮込む。野菜はカレー自体に入れずに副菜で取るのが一般的。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.