I love the flavour of a mix of coriander seeds and white pepper. This is a base of certain Thai curry but I use it without chilli. You need to have a stone ponder to pound coriander seed, white pepper, garlic and shallots with salt. I marinated chicken legs in the paste with lemon juice then baked in the oven.
「コリアンダーチキン」タイカレーのベースにコリアンダーシード、ホワイトペッパー、にんにくを石臼で叩いて作るペーストがあり、本来はそれに唐辛子や海老のアミなどが加わるのだが、私はこのコリアンダーとホワイトペッパーの香りが大好きなのでそれだけで使う。
コリアンダーシード、ホワイトペッパー、にんにく、塩を石で叩き最後にエシャロット、レモン汁を入れてたたく。そのペーストに適度にオリーブオイルを加えて鶏をマリネして漬ける。これはその鶏をオーブンで焼いたもの。
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