28 July 2019

Coriander pepper chicken


I love the flavour of a mix of coriander seeds and white pepper.  This is a base of certain Thai curry but I use it without chilli.  You need to have a stone ponder to pound coriander seed, white pepper, garlic and shallots with salt.  I marinated chicken legs in the paste with lemon juice then baked in the oven.

「コリアンダーチキン」タイカレーのベースにコリアンダーシード、ホワイトペッパー、にんにくを石臼で叩いて作るペーストがあり、本来はそれに唐辛子や海老のアミなどが加わるのだが、私はこのコリアンダーとホワイトペッパーの香りが大好きなのでそれだけで使う。

コリアンダーシード、ホワイトペッパー、にんにく、塩を石で叩き最後にエシャロット、レモン汁を入れてたたく。そのペーストに適度にオリーブオイルを加えて鶏をマリネして漬ける。これはその鶏をオーブンで焼いたもの。

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