21 April 2020

Hokkien mee


This is the dish I've discovered only in Singapore and one of my favourite.  As I cook more I became better at this.  I use pork belly, shrimps and calamari for this dish.  If you have more ingredients it tastes better.  You also need homemade chicken or pork stock.

「ホッケンミー」シンガポールで出会った料理で最も好きな料理の一つ。最近作る回数を重ねる毎にそれらしく作れる様になったと思う。材料は長崎ちゃんぽんと同じで、豚と海鮮の両方を入れるのがベストだ。野菜はもやし、青菜、人参、ネギなど。

スープは作っておいた豚骨スープか鶏のスープを使う。麺と材料にたっぷりスープを吸わせて、もったりと仕上げるのが地元流。焼きそばでもなく、スープ麺でもないベチャベチャした変な料理なのだが、ハマる味。

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