02 April 2020

Pepper steak


Steak with green pepper cooked in a Chinese way.  First to marinate slices of lean beef in Chinese wine, sugar, soya sauce and potato starch for at least 20 minutes.  Then stir fry green pepper in the oil until it cooks and takes them out from the pan.  Add more oil in the pan and cook the beef then takes it out.  Remove excess oil from the pan and toss the beef and the pepper together in a mix of oyster sauce, Chinese stock, sugar, soya sauce.

「ペッパーステーキ」日本では青椒肉絲だが、海外だと肉と野菜が細切りにしない場合が多い。作り方は青椒肉絲と同じだが、大きめに切る事で油のキレが若干良くなる気がする。ピーマンを先に炒めて一旦取り出し、肉は多めの油で油通しする。オイスターソース、中華出し、砂糖、醤油、を合わせたタレを作っておいて、肉と野菜と一緒に炒めあげる。

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