This is an easy gratin dish I recommend it for kids. The bottom is grand pork saute with minced onion and mushroom that cooked with milk. Then I placed boiled potatoes, poured more milk and oven cooked with cheese.
「豚挽肉とじゃがいものグラタン」これは子供が好きそうな料理。簡単な材料で出来るし、時間があるときに作って置いて、食べる前に焼けばよいので週末料理におすすめだ。
じゃがいもは下茹でしておく。キャセロールの下は豚挽肉と玉ねぎ、マッシュルームのみじん切りを合わせたソテー。味付けは塩胡椒に少量の小麦粉をふり、牛乳を加えてもったりとした状態にしておく。茹でたじゃがいもを5ミリくらいに薄切りして並べる。
オーブンに入れる前に牛乳を回しかけて、チーズをたっぷりふって焼く。好みでナツメグなどのスパイスを加えてもよい。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.