This is a bit messy dish but it's actually a very tasty and great vegetable and tofu stir fry called "Goya Champuru"; a famous home dish of Okinawa. Unfortunately bitter mellon in Singapore is not very bitter so it losses it's significance of this dish.
I missed putting carrots and other vegetables but you need to put bitter mellon and bean sprouts as a must. Seasonings are sake, shirodashi, mirin and salt.
「ゴーヤチャンプルー」沖縄の料理なので忘れがちになっていたが、ゴーヤチャンプルーは野菜も豆腐もたっぷり入れられて、バランスの良い低糖質なダイエット料理ではないだろうか。シンガポールのゴーヤはあまり苦くなくて残念なのだが豆腐が固いので水っぽくならずとてもいい具合にできた。
ニンジンやキクラゲが入っていないのが残念だが、冷蔵庫にある野菜が色々と入っている。味付けは塩、酒、白だし、みりん。
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