17 September 2020

Roasted Oyster blade with Chinese leeks



I was not very sure if this part of beef is good for roasting.  In fact, it had a lot of nerves inside so it would probably better to stew yet it was tasty lean meat.

Chinese leeks are similar to French leeks. These leeks contains drt between leaves so it's important to wash them thoroughly.  I steamed them and poured French vinaigrette sauce.

「ローストビーフと中国ネギ」この部位の肉は一見ロースト用に見えたが、中に筋が結構入っていたので焼くより煮込んだ方が良かった様だ。しかし筋を除いた赤身の部分は旨味があって美味しかった。

中国ネギ?と言うのはフランスのネギと同じで葉がニラの様に一枚で折り重なっているもの。これは蒸してヴィネグレットソースをかけるととても美味しい。日本のネギは葉が輪になっていて中が粘り気があるが、これは葉が一枚なので炒め物にしても美味しい。

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