This is a clay pot rice with Tatsuta fried fish. Tatsuta age is a method of Japanese deep fry made with potato starch. I don't necessarily need to combine rice with fried fish but it makes one dish.
「魚の竜田揚げご飯」炊きたてのご飯に揚げたての竜田揚げをのせた土鍋ご飯。ご飯と一緒にする必要性は特にある訳ではないが、一品料理として味が馴染んで美味しい。香港の醤油をかけて、レモンを絞り、柚子胡椒を添えて頂いた。
土鍋ご飯の醤油は日本の普通の醤油だと塩っぽすぎるので、醤油をに少し酒、みりんを入れて煮切り醤油を作る方が良い。香港の九龍醤油の生抽か李錦記の土鍋ご飯用の醤油、シンガポールの醤油では普通の生油がオススメ。
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