I referred to a local dish of Hokkaido called "Chan chan yaki" for this dish. I oven grilled Threadfin with Japanese miso paste. Miso pastes with sake and sugar so it's very easy to be burned in the oven. Therefore I added it the last 20 minutes of the cooking.
「ツバメコノシロの味噌焼き」ちゃんちゃん焼きが美味しかったので、魚の味噌焼きに挑戦してみた。魚と野菜は酒をふって、フォイルをかけ、火が十分に通る程度にオーブンで焼く(コンベクションではない)初めから味噌を入れると焦げると思うので、最後20分くらいに投入した。味噌だれは信州味噌、砂糖、酒、水で好みの味に調節する。
ツバメコノシロは日本で言うとスズキの様な魚だが、味噌がとても良くマッチした。鮭や青身の魚が合う料理法だと思う。これからこの料理法は使っていこうと思う。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.