06 September 2019

Biliyani rice with egg


I brought back some Indian spices to Japan this summer because I wanted to introduce Indian cooking made with fresh spices, yet I didn't make it.  This is only because of the air; an atmosphere of Japan.  Some reason, I didn't want to eat spicy food there but to enjoy simple Japanese food.

Yet as soon as I came back to Singapore, I wanted to make spicy biriyani.  I don't know why but it can be explained as just because of the air... I guess.

「ビリヤニライスと目玉焼き」実は、今回の帰国は真夏だったので、シンガポール由来のインド料理の材料などを持って帰り、新鮮なスパイスで作るインド料理の美味しさを家族に紹介しようと思っていた。しかし結局作らなかった。

日本では日本食が一番美味しいからということもあるが、理由を今考えると匂いがあるものを食べる気があまりしなかったという事に帰結するような気がする。シンガポールではにんにく、生姜、スパイスを使う料理を常にしているが、それは食材をまとめ上げるもの。日本の食材はそれぞれに香りや風味があるので、スパイスを使って料理するともったいないのだ。

再びシンガポールに戻り、こちらの空気を吸い、こちらの食材を手にするとやはりにんにく、油、スパイス、を使った料理をしたくなる。それがこちらでは合っているとのだと思う。

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