25 September 2019

Mayer lemon tart



This is a rare form of lemon tart that I've found the recipe from Paul Bocuse.  Lemon tart is usually with lemon custard cream filled with melange on the top but this filling is baked in the oven.  I really loved this style of lemon tart.  I must do it again.

「レモンタルト」一般的なレモンタルトとはタルト生地にレモンカスタードを敷き詰めて上にメレンゲを乗せて焦げ目を付けたものだと思うが、これは焼きレモンタルト。ポールボキューズのレシピで発見して斬新だったので作ってみた。

もう少し焦げ目を付けるべきだったが、これは普通のレモンカスタードのものより私の好み。ちなみにレモンを使うお菓子は大量に砂糖も使うのであまり作らないが、爽やかで美味しい。使ったレモンはメイヤーレモン。

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