15 September 2019

Roasted chicken leges with vegetables



This dish is one of my most recent success.  This is simply an oven-roasted chicken leg with vegetables; aubergines, cherry tomatoes, garlic and fresh oregano.  The key of this dish is the seasoning, I added rice vinegar and sugar on the top of salt and pepper.

It's important to put just the right amount of vinegar.  It's about two tablespoons for this amount of chicken, with one teaspoon of sugar.  Toss everything well together with salt and pepper, plenty of olive oil.  Then place in the oven until everything becomes tender for about one hour.

「鶏腿と野菜のロースト」これは最近作った料理で最も美味しかった私の創作料理。簡単で仕込みも要らないので、週末のディナーなどにおすすめ。材料は鶏の脚各部位、好みの野菜(茄子とトマト)にんにく、オレガノ。美味しさのコツは米酢と砂糖。

今回は材料が結構多いが、これで大さじ2程度の酢、小さじ1強の砂糖、塩小さじ1強、オリーブオイル大さじ3くらいを良く材料にまぶして馴染ませる。オーブンに入れて初めはアルミフォイルをかけてじっくり火を入れる。後半はフォイルをとる。170度くらいでじっくり1時間強、肉が柔らかくなるまでローストする。

材料を切って混ぜてオーブンに入れておけば出来る料理なのでとても楽だ。塩とオリーブオイルを気持ち多めに入れると美味しく出来る。焼いている間は様子を見て、乾燥しそうであれば少し水を入れて水分を足す。最後は肉と野菜からしっかり旨味を出し、凝縮するように仕上げる。酢と砂糖の量は食材料の量によって調節し、最後は酢が飛んで酸っぱくならない塩梅がいい。

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