My recommendation of Chinese cooking channels in Youtube continues. This one is called made by an American guy and a Cantonese woman. This channel really explains very well the method and the knowledge of Cantonese cooking in English. Because it's spoken in English, it's easier for me to understand. The channel has all Hong Kong and Cantonese's signature dishes.
「Chinese Cooking Demystified」私のおすすめチャンネル紹介はまだまだ続く。このチャンネルは深圳在住のアメリカ人男性と広東人の女性が主に広東料理を紹介するチャンネル。ナレーションが英語なので理解し易いのがいい。香港を中心とする広東料理の作り方を一から説明していて凄い。
***
"小高姐的 Magic Ingredients" This channel is posted by a woman who is originally from X'ian which has lots of Chinese bread and noodle recipes that easy to follow.
このチャンネルは西安出身だというカナダ在住?の女性が投稿しているもので、粉物のレシピ数多く掲載されていて参考になる。中華パンや麺の作り方がわかり易い。
***
This is a channel of a Chinese woman from the Chaoshan region posting her home cooking dishes. I really like her way of cooking, they all look delicious.
「I am Ma Xiaohuai」このチャンネルは潮汕地区に住んでいる女性の料理が投稿されている。作り易そうで美味しそうな中国南部の家庭料理が沢山載っているので、私はよく観ているし、料理の参考になる。中国の家庭料理はとても興味深い。
なぜ中国料理の番組ばかり紹介するのかと言うと、中華の料理番組が私にとっては圧倒的に新鮮で面白いから。あまり知らない世界なので新しい発見に溢れていて楽しい。また、チャンネルの作りが割としっかりしている。
一方、フレンチや和食は既知の事が多くて自分にとって役に立つ情報があまり無いのだ。珍しい魚のおろし方などは時々参考にするが、特に日本はYoutubeが若者にしか普及していなくて、固定カメラで1人で撮っている人が多く、動画のクオリティがイマイチものが多い。英語圏の料理番組は無数にあるが、料理が不味そうで全く参考にならない。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.