"Salted Egg Yolk" sauce is something that I've got to know in Singapore. It's made with salted duck egg and butter. It's rich and thick sauce and it's very tasty with shrimp or chicken. I follow the recipe of "Knorr" with curry leaves and it was absolutely delicious.
「牛油黃金虾」これはシンガポールで出会った料理。おそらくシンガポールにしかない独特な料理だと思う。「鹹蛋」シエンタンという鴨の卵の塩漬けの黄身をバターで溶かしてまとわせた料理。ものすごく濃厚で美味しい。
今回はクノールのパウダーを半分使い、そのレシピも参考にした。シエンタンは少し生臭いので、クノールのパウダーの方が食べ易いと思う。本来は海老を揚げるものだが私はソテーしている。カレーリーフを入れるのが特徴でとても風味が良い。
参考:Meatmen Channel
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