Mackerel cooked in Miso is one of the most delicious Japanese fish dishes. This dish can be different depending on the kind of Miso you use. I love Miso from my region but also very tasty with Miso from Shinshu.
「鯖の味噌煮」信州味噌で作った味噌煮。鯖の味噌煮は九州の合わせ麦味噌で作っても美味しいし、信州味噌で作っても美味しい。
渋谷の「魚力」という鯖の味噌煮で有名な店の作り方を何かで見たことがあるのだが、ノルウェーの鯖を使っているそうで、匂いがあるので、8時間煮て煮汁を変え更にネギと生姜で1時間煮て味噌を加えて更に1時間煮るそうだ。
骨まで柔らかくなって全部食べられるそうで美味しいらしい。ただ、青魚はDHAを取りたいので、煮汁を変えてしまったらその要素が取れないのではないかと思っている。。
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.