01 August 2020

Chicken Wings Weekend Casserole




These are dishes I've been making on the weekend recently.  Chicken wings marinated in minced ginger, garlic, sake and soya sauce on Friday night.  When I cook them, I added potato starch in the marinade, then place chicken and potato in the oven casserole which placed a tablespoon of olive oil beforehand.

It's important to cover them with foil until the chicken becomes tender then remove the cover to grill the top.  It takes about one hour to cook well but it's super easy to do because you just have to put everything in the oven.  I don't want to work much on Sunday night so this is my almost a cooking free day solution.

「週末キャセロール」鶏の手羽元と手羽先(シンガポールではこれが一緒になっている)ものをを多めに買って生姜、ニンニク、酒、醤油に漬け込んでおく。これを私は金曜の夜に仕込んでおいて、土曜か日曜の夜にオーブンで焼く。

キャセロールの底にオリーブオイルを塗り、鶏に軽く片栗粉をして、鶏が柔らかくなるまでフォイルを被せて焼く。その後は外してこんがりと仕上げる。かかる時間は1時間くらい。

手羽元、手羽先の部位は味が入り難いので2日くらい漬け込みしても大丈夫。日曜の夜はあまり料理をしたく無いので、これをオーブンに入れるだけのズボラ料理だ。外出していて遅くなっても、帰って即オーブンに入れれば1時間後にはほくほくに出来上がっている。

ちなみに味付けはデフォルトで癖のない酒と醤油にしているが、食べる時の気分でスパイスを加えたりして変化を付けてもよいだろう。

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