22 May 2019

Salmon chan chan


Chan chan yaki is one of the regional dishes of Hokkaido.  I've only studied it on the internet but it looked very good so I've tried it with Norwegian salmon.  It's basically a large pan fried salmon with northern vegetable in Miso sauce.  I should really tried the real one the next time I go to Hokkaido.

「サーモンのちゃんちゃん焼き」”ちゃんちゃん焼き”という料理を知ったきっかけは、テレビの「ケンミンショー」だった。北海道の鮭をキャベツやコーンなどの野菜をホットプレートで味噌ダレをかけて焼きながら食べるという料理。北海道のシャケがなかったので、縁遠いと思っていたが、ノルウェーサーモンで作ってみた。

野菜はキャベツ、もやし、人参、大根、玉ねぎ、コーンで、信州味噌を酒と水でといたものに砂糖を加えてフライパンで焼いた。雑な料理だが美味しい。次回は冬の日本で作ろうと思う。

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