08 October 2019

Clafoutis au peche



I often make cakes on the small casseroles for Clafoutis.  I wrote on the tile as "Clafoutis" but these are not exactly clafoutis but cakes.  Since we are two of us we can't eat one full size of standard cake so I make on small casseroles.

「桃のクラフティ」クラフティとタイトルをつけているが、この生地は厳密にはクラフティではなくケーキ生地。最近ケーキをこのクラフティ型でよく作る。果物を敷いて上からバター、砂糖、卵、薄力粉、ベイキングパウダーなどをさっと練ったものをおいて焼いたもの。

この分量だとほんの少しで済むし、ケーキを型一個分食べたくない時に便利。焼き時間も10分くらいで出来る。果物は一度バターで軽くソテーした方がよい。生地はその日の気分で変えている。

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