13 July 2020

Boeuf Bourguignon


I made this dish in a very simple way this time that I didn't prepare mushrooms and bacon on the side.  I cook the meat with diced carrots, celery and onion but they become too soft in the end, I usually remove vegetables from the sauce.

「ブフ・ボーギニョン」今回は付け野菜を作ってない手抜きバージョン。いつもはこれにマッシュルームとベーコンのソテーを添える。私はソースを人参、玉ねぎ、セロリなどの野菜と一緒に煮込んでいるが、肉が柔らかくなる段階で野菜は柔らかくなりすぎているので、濾してしまう。

家庭料理ではフランスでも野菜を取り除かないのが普通。この料理はシンガポールではワインが高いので、あまり作らなくなった。本来ならブルゴーニュの安価なピノノワールをたっぷり使うと美味しくできる。

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