I usually steam smaller fish but I tried with good size of red grouper for the first time. This fish is considered as the most delicious fish in Cantonese steamed fish and I've convinced with that, it was absolutely delicious.
You need to have a small stand to set a plate in a wok to steam the fish. When the fish is too big to set in a steamer, it needs to be set directly in a wok.
「赤ハタの中華蒸し」これは広東料理ではとても好まれている魚の蒸し物。本来は「いけす」ものでないといけないが、シンガポールでは専門店に行かなければ生簀物がないので普通に死んでる魚。それでも管理はきちんとされているので魚の鮮度はよい。
いつも小さめのキジハタを買っていたが、大きめの赤ハタは美味しさが違った。身のモチモチしていてかなり美味しかった。魚が結構大きかったので中華鍋に直接スタンドを入れて皿ごと蒸す。また作りたい。
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