Fried fish is one of the most common ways of cooking fish in Singapore. Local fishes are rather lean so frying with oil fits very much. I try not to make thick crusts but only with a thin layer of flour or potato starch. I marinated the fish with ground ginger, garlic and sake, soya sauce.
「マグロのフライご飯」シンガポールやマレーシア辺りの熱帯地域での一般的な魚の料理法は”揚げる”ことが多いのだが、これは暑い故に魚の鮮度が落ち方が早いと言う事もあるが、魚が淡白(脂がのってない)ものが多いので、フライにする方が美味しいのだと思う。
南洋の魚は河口系のものでなければ、身がさっぱりしている。これは小さめのマグロを4枚下ろしにして生姜、ニンニク、酒、醤油に漬けて小麦粉を薄く着けて揚げ焼きにしたもの。ご飯に合う。
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