15 July 2020

Fried Tuna with Rice




Fried fish is one of the most common ways of cooking fish in Singapore.  Local fishes are rather lean so frying with oil fits very much.  I try not to make thick crusts but only with a thin layer of flour or potato starch.  I marinated the fish with ground ginger, garlic and sake, soya sauce.

「マグロのフライご飯」シンガポールやマレーシア辺りの熱帯地域での一般的な魚の料理法は”揚げる”ことが多いのだが、これは暑い故に魚の鮮度が落ち方が早いと言う事もあるが、魚が淡白(脂がのってない)ものが多いので、フライにする方が美味しいのだと思う。

南洋の魚は河口系のものでなければ、身がさっぱりしている。これは小さめのマグロを4枚下ろしにして生姜、ニンニク、酒、醤油に漬けて小麦粉を薄く着けて揚げ焼きにしたもの。ご飯に合う。

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