28 July 2020

Cream of Shrimp



This is a great dish to enjoy fresh shrimps yet it takes some steps for the cooking because I used Chinese cooking method.  I fried the shrimps and boiled vegetables in advance then lightly coated with milk sauce in the end.  It's rich but it's absolutely delicious.

「エビクリーム」海老とブロッコリーのクリーム煮?な見た目だが調理法は中華。海老は薄く片栗粉を付けてさっと油通しし、ブロッコリーは別茹でしている。きのこをソテーして少量のバター薄力粉でルーをまとわせてチキンストックと牛乳を注ぎソースを作り、海老とブロッコリーを少し煮込む。

海老はそのまま煮るより一度薄く片栗粉を付けて揚げた方が身が外はカリッと中はプリッとして美味しくなる。カロリー過多だが美味しい。ソースはルーベースではなく中華出汁とエヴァミルクで中華風にしてもよいかもしれない。

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