15 June 2020

Honey Pork



This is a fillet of pork cooked in honey.  Honey goes very well with pork but I was not very sure if it was a good sauce for this particular pork because I didn't put any spices for this dish.  I should have put ginger or garlic to kill its' certain pork smell.

「ハニーポーク」豚のフィレ肉をフライパンで焼いて蜂蜜と醤油、酒などを合わせたソースで煮からめたもの。蜂蜜のソースは甘めにして豚にあっていたのだが、豚特有の匂いには生姜かニンニクまたは何かスパイスが必要だったと思う。

ただ、蜂蜜に生姜などを入れると蜂蜜特有の香りが消えるので蜂蜜を使う事が良いのか分からなくなる。日本の豚だと大丈夫だと思うが海外産の豚肉は匂いがあるので、生姜が欠かせないと思った。中華料理、インド料理、マレー料理とニンニクと生姜はほぼ全部の料理に入り”おまじないか?”と思うほど、初手が慣例化しているのだが実際に入れないと問題なのだ。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.