Oyakodon means "Chicken and egg over a bowl of rice". This is one of the most common rice bowl dishes that everyone loves in Japan. For some reason, this dish really tastes the best when I make it in Japan.
I think that is because of the difference of chicken. Chicken sold in Singapore is delicious but it has a certain smell that needs to add ginger or garlic to have it the better way. I think it's better to use breast than thigh in Singapore.
「親子丼」この料理は日本で作ると美味しくできるが、海外ではイマイチになる。理由はシンガポールの鶏肉が少し生臭いからだと思う。シンガポールの鶏肉が美味しくない訳ではなく、別の料理では日本の鶏より美味しいのだが、この料理にはあまり合わないかもしれない。
シンガポールで作る時には腿肉より胸肉を使った方がよいだろう。もう一つは今回私がとった昆布と鰹の出汁の鰹要素が薄かったからというのもあると思う。一緒に作ったお吸い物は美味しかった。
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