19 June 2020

Poulet Roti


Roasted Chicken is a simple dish but there are many ways to improve the ways of cooking.  I salt the chicken much earlier than its' cooking time.  I also put plenty of salt because the chicken doesn't become salty with the skin.  It's better to get rid of the water that comes out from the chicken before cooking.

「ローストチキン」何度も出てくる料理だと思うが、シンプルだからこそ色んな方法があるし、シンプルだからこそ飽きない料理。今回は結構強めに塩をして数時間冷蔵庫に入れておいた。鶏は皮に脂がかなりあるので、身まで塩がなかなか入らない。

これは塩シャケのような塩っぽいローストチキン。塩は大さじ2程度だが、これくらい塩をしても身はそれほどしょっぱくならない。腹の中から入る塩がいい感じだった。味が濃くてご飯にも合うので後日も楽しめた。

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.