This is one of the simplest Japanese dishes; vegetable and slices of pork steamed with sake in a pan. Though the dish itself is simple you must have this with Ponzu sauce.
I piled plenty of vegetables; bean sprouts, baby spinach, Chinese cabbage, leek and carrot and sprinkle some salt and sake then steamed with a lid on until the pork cooked. It's better to use good quality pork such as Iberico pork because spices are not used on this dish.
「蒸ししゃぶ」もやし、ほうれん草、白菜、人参、葱などの野菜を山盛りにして上から豚バラのスライスを被せ、塩と酒で蒸したもの。こんなに簡単で美味しく健康的な料理はない。
料理は簡単だが、ポン酢がないと美味しくないので、ポン酢が無い海外などでは難しいかもしれない。豚バラはイベリコ豚。少し脂が多いのが難点だが香りは悪く無い。最後に卵を落としたのはボリュームを出すため。鍋料理は暑いシンガポールでもこれならいける。
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