02 June 2020

Porc a la sauce moutard


Lean pork is difficult to cook a roast because you can not undercooked like beef so it becomes very dry and hard in the end.  One way to cook this meat well is to cook in Chinese cuisine.  This time I've found a unique way to cook a lean pork block tender.

I saute the pork block in a pan only to fry outside of the meat first, then I place it in the oven to cook in 200c for ten minutes then I turned the oven off and left the meat inside for 20 minutes or so.

The outcome was wonderful.  The pork was fully cooked but not dry and tender.  I didn't weight the meat block so I don't have an exact recipe yet.

「リーンポークのロースト」これは豚ロースの脂なしの400g?弱くらいのブロック。さっぱりした肉で美味しいのだが、中華料理で利用する以外は焼くと固くなるのが悩みどころだった。豚は低温調理も気持ち悪いし、ミディアムで焼いて赤い肉汁が出るのも良くないが、今回いい料理法を発見した。

初めにフライパンで肉の外輪を焼き、200度のオーブンに10分ほど入れる。その後オーブンをオフにしてそのまま肉を20分ほど入れておく。更にオーブンから出してアルミに包んでいたような気がする。これできちんと焼けているが柔らかい状態になっていた。メモしていないし、肉の重さを計っていなく、レシピは正確ではないので、大まかなご参考に。


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