23 May 2020

Pain d'epices aux fruits


I haven't been making much cakes or dessert since the Corona lockdown to reduce our sugar taking.  Beyond that, we don't have many baking ingredients available in a supermarket these days.

I've never made "Pain d'epices" before and I've realized that I miss some ingredients.  Yet I was successful with this.  The key to my success was to use palm sugar instead of regular brown sugar and added some dried fruits.

「パンデピス」コロナ自粛になり、全くパン、ケーキ、デザート類を作っていなかった。運動不足なので、炭水化物と糖分を必要以上に取らないようにしていた。その上、料理のやる気も全く無かったのだが、最近メンタルが回復してきたので、珍しいものを作ってみた。

これはケーキの様に甘いのだが、フランスパン用の中力粉を使う故か「パン」と言われるスパイスの効いたケーキの様なもの。初めて作ってみた。ただ、材料は家にあるもので作ったので本来のものと少し違うが、美味しく出来た。

ブラウンシュガーの代わりに、ヤシ砂糖を使ったのが良かったと思う。ヤシ砂糖とはシンガポールやマレーシアでよく使われる椰子の砂糖で、コクがあり美味しい。サトウキビから出来る黒糖よりまろやかで、風味が何とも言えない美味しさ。

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