27 May 2020

Shrimp and aubergine pasta




I think that the combination of aubergine and shrimp is not so bad because aubergine is a vegetable that doesn't have a strong fragrance and it absorbs oil and liquid.  Yet these ingredients are just what I had left in my fridge.

Two types of stocks on the saucepans are the top one is Chicken and the bottom is Shrimp.  I didn't make them on the purpose of this pasta but I happened to have them.  I didn't use all of the stocks but it enhanced a flavour of shrimps and gave a great taste to the pasta.


「海老と茄子のパスタ」冷蔵庫にあったものの組み合わせ。ソースパンに入っている出汁は上が鶏で、下が海老。海老は頭からとったもので、鶏は鶏料理をした時にガラからとったもの。

海老は買った時に直ぐに頭から出汁をとり、身は殻を剥いて塩と片栗粉で汚れをとっておく。少し酒をまぶして置いておくと、生でもこの状態で冷蔵庫で2日くらい良い鮮度が保てる。

出汁は全部を使ったわけではないが、パスタと茄子に吸わせて旨味がマシマシのパスタになった。海老と茄子の組み合わせは茄子が海老の旨味をすって美味しくなるので悪くない。

ただ皮の色で若干パスタの色が悪くなった。海老は最初に料理して一旦取り出す。もう少しオイルを多めに使って外をカリッとしたソテーにしたら良かった。


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